Runsten Forshedastenen

Adress: Forsheda, 33012 Forsheda Visa karta

Adress: Forsheda, 33012 Forsheda

Runstenarna är våra äldsta skriftliga källor och flera härstammar från 1000-talet. Runskrifterna berättar om personer och händelser, ofta utformade som minnesmärken över en nära och kära. Vid landsvägen mellan Forsheda och Bredaryd på en grusås står Forshedastenen.

Runstenen är ca 2 m hög och texten lyder: Rolf och Eskil reste denna sten efter Livsten, sin fader, som blev död i Skåne vid Gårdstånga, och de förde honom till Finnveden.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Gatuadress
    Forsheda
  • Postort
    33012 Forsheda

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 16,2 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 15,6 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.