Sten och fossilmuseet i Tånnö

Adress: Kyrkvägen 25, 33197 Värnamo Visa karta

Adress: Kyrkvägen 25, 33197 Värnamo

På Sten och fossilmuseet i Tånnö kan du se meterotier, ädelstenar, kristaller, en samling av över 2700 mineraler från hela världen och ett antal fossiler. Ägaren till museet håller även föreläsningar och annat på teman som geologi, paleontologi paleobiologi och exogeologi.

Under stjärnklara kvällar kan man även komma ut till Observatoriet och se stjärnor, planeter och framför allt månen i teleskop. Detta görs enligt överrendet enda man behöver göra är att boka en tid.

Aktuella tider är från 18.00-21.00 beroende på om det är vardag eller helg.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 7,6 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 21,9 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.