Kärda Hembygdspark

Adress: Hembygdsvägen, 33195 Värnamo Visa karta

Adress: Hembygdsvägen, 33195 Värnamo

Kärda hembygdsförening bildades 1939. I hembygdsgården ingår fyra byggnader och en samling av föremål, bl a med en komplett utrustning för upptagning av sjö- och myrmalm. Hembygdsgården ligger intill kyrkan och ett gravfält från yngre järnåldern.

I den här lilla hembygdsgården kan man bl.a. se Ingas i Grönskogs stuga, en gammal ryggåsstuga. Redan tidigare låg där en linbasta, troligen uppförd vid slutet av 1700-talet. 2 av de 4 stugorna är uppförda på ursprunglig plats.

Hembygdsgården visas efter överrenskommelse.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 9 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 12,7 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.