Forshedaverkens industrimuseum och Forsheda Kvarn

Adress: Kvarnagården, Forsheda, 33012 Forsheda Visa karta

Adress: Kvarnagården, Forsheda, 33012 Forsheda

Forshedaverkens industrimuseum visar maskiner som använts av företaget Forshedaverken, från 1917 och framåt. På samma gård ligger Forsheda Kvarn där man malt mjöl sedan medeltiden. Kvarnen var en naturlig mötesplats för bönderna i trakten. Informationstavlor finns där man kan läsa om malningsprocessen och kvarnens historia.

Informationstavlor finns där man kan läsa om malningsprocessen och kvarnens historia. Den ursprungliga timmerbyggnaden är fortfarande bevarad och döljer sig bakom den rödfärgade brädfasaden och under tegeltaket ligger ett spåntak. Kvarnen var i bruk fram tills år 1959.

Här kan du även boka en guidad visning!

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 738195816
 • Telefonnummer (Bokning)
  +46 738195816
 • Gatuadress
  Kvarnagården, Forsheda
 • Postort
  33012 Forsheda
 • Öppettider
  Öppet efter överenskommelse. Guidade visningar kan bokas året runt.

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 16,3 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 16,6 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.