Grilltåg med Ohsabanan

Adress: Ohs bruks järnvägsstation, 33198 Värnamo Visa karta

Adress: Ohs bruks järnvägsstation, 33198 Värnamo

I juli månad finns det tre möjligheter till att hoppa på grilltåget med Ohsabanan! Missa inte chansen att följa med på ångloket som tar er från Ohs till Gimmarp. Väl tillbaka i Ohs är grillningen i full gång utanför järnvägscaféet.

Ohsabanan är en smalspårig museijärnväg i Småland där du reser genom omväxlande skogslandskap i små vagnar med fönster eller i halvöppna sommarvagnar. Tågen dras vanligtvis med ånglok med disellok i reserv.

Ohsabanan är unik på flera sätt. Spårvidden är bara 600 mm, vilket är den minsta som använts för persontrafik i Sverige. Järnvägen är bevarad i hela sin ursprungliga längd, ca 15 km. Ohs Bruk är järnvägens huvudstation.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 370651111
 • Gatuadress
  Ohs bruks järnvägsstation
 • Postort
  33198 Värnamo
 • Webbsida
 • Öppettider
  se tidtabell på www.ohsabanan.com
 • Prisinformation
  Ohs Bruk till Gimarp Vuxen 80 SEK Barn 40 SEK Familj 200 SEK Ohs Bruk till Bor Vuxen 160 SEK Barn 80 SEK Familj 400 SEK

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 25,6 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 15,9 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.