Konstarkivet med aktuell konst i Småland

Adress: Skulpturvägen 2, 33193 Värnamo Visa karta

Adress: Skulpturvägen 2, 33193 Värnamo

Smålands Konstarkiv är en del av Vandalorum, med aktuella utställningar som ingår i inträdet till Vandalorum. Konstarkivet har också en egen samling med småländsk anknytning. Du kan boka ett besök i studiearkivet för att se den konst i Småland som du är intresserad av.

Konstsamling
Konstarkivet samarbetar med Vandalorum som en självständig stiftelse och har 7-8 utställningar per år. I verksamheten ingår också ett studiearkiv där Konstarkivets hela samling finns tillgänglig för allmänheten. De konstnärer som finns representerade där har alla anknytning till Småland.

Studiearkivet
I samlingen finns bland annat en Vera Nilsson-kollektion samt verk av konstnärer som Erik Dietman, Sven Ljungberg och Calle Johansson. Totalt ingår drygt 900 originalverk och runt 850 grafiska verk. Du har möjlighet att besöka Konstarkivets studiearkiv på Vandalorum genom att boka tid med någon dags framförhållning.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 370302206
 • Gatuadress
  Skulpturvägen 2
 • Postort
  33193 Värnamo
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  mån-sön, kl. 11:00-17:00
 • Prisinformation
  Entré 90 SEK, gäller för både Smålands Konstarkivs och Vandalorums utställningar. För pensionärer kostar det 70 SEK och barn/ungdom upp till 18 år går in gratis.

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 15,2 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 512 meter
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.