Cykelled Rusken Runt, 60-86 km

Visa karta

En underbar tur för cykelentusiasten. Den är mycket varierad och går enbart på hårt underlag. På turen upp till Nydala och den gamla klosterkyrkan passerar du sevärdheter som Hörle herrgård, Fryeleforsen, Fryele by och väderstationen i Hagshult.

Efter Hagshult väntar en lång nedförsbacke. Lite kaffe smakar bra på Nydala café innan backen upp till Svensbygd skall klaras av. När du väl är där har du en milsvid utsikt. En paus är nödvändig för att intrycket skall kunna smälta in. Vid Ohs finns det åter möjlighet till kaffepaus, nu nere vid järnvägscaféet. Sedan är det dags att välja väg tillbaka till Värnamo. En jobbigare men kanske roligare sträcka är den som går över Lidnäs, men då får du cykla den starkt trafikerade 127:an tillbaka till Värnamo.

Du kan också göra en cykeltur enbart runt själva sjön Rusken (60 km) och ta extraturen i söder som går genom Sötåsa by med dess många breda stengärdsgårdar.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 24,4 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 22,5 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.