Torskinge Hembygdsgård

Adress: Torskinge, 330 12 Forsheda Visa karta

Adress: Torskinge, 330 12 Forsheda

Hembygdsgården består av en naturskön park med en ryggåsstuga, en parstuga, en ladugård, en scen samt en serveringsstuga.

Torskinge hembygdsförening bildades 1972. Hembygdsgården ligger sydväst om Torskinge kyrka intill en mindre väg i en hagmark med enbackar. I hembygdsparken finns tre äldre byggnader, en scen samt en rekonstruktion av en bronsåldersgrav. Den ursprungliga graven blev bortschaktad vid en arkeologisk undersökning i Slättö, åren 1973-1974.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 20,4 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 16,8 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.