Pilflätning hos Söragårds Pil & Hantverk

Adress: Tuddabo Söragård, 330 15 Bor Visa karta

Adress: Tuddabo Söragård, 330 15 Bor

Fläta din egna pilkorg på Söragårds Pil & Hantverk. Här erbjuds kurser kring pilflätning. Lär dig fläta korgar, växtstöd, julprydnader och fat. Endast fantasin sätter gränser! Perfekt för tjejgruppen, företaget eller hela familjen.

Pil är ett material som man kan jobba med både levande, färsk, torr och uppblött. Det finns en rad olika användningsområden. Bland annat staket,kojor, vindskydd, korgar och prydnader. De olika skaparkurser hålls i olika teman och med olika material beroende på årstid.

Pilverkstan är en kombinerad verkstad med gårdsbutik där det produceras och hålls kurser. I Gårdsbutiken kan man köpa alla sorters pil, prydnadsträd av pil, flätade korgar, flätade dekorationer, dekorationsmaterial m.m. Mycket görs på beställning eftersom det är svårt att hålla alla modeller i lager.

Det går också att boka föredrag om pil i trädgården. På gården finns även försäljning av flätpil och levande pil.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 30,3 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 15,8 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.