Gällaryds Hembygdsgård

Adress: Gällaryd, 330 15 Bor Visa karta

Adress: Gällaryd, 330 15 Bor

Gällaryds Hembygdsgård och Ängåsen består av den gamla prästgården med delar från 1700-talet. Ängåsen är ett torp från 1850-talet.

Gällaryds hembygdsförening bildades 1941. Huvudbyggnaden utgörs av f d prästgården. Prästgården ligger på ursprunglig plats och ägs av pastoratet, men disponeras av hembygdsföreningen. Intill byggnaden finns en faluröd timrad tiondebod med en utkragad övervåning.

Här återfinns också en lada som har använts som torkning av tobak. I byggnaden torkades tobaken som odlades i trakten och som sedan ingick i tillverkningen av Jönköpings grovsnus.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 13,1 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 26,6 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.