Källemo

Adress: Växjövägen 30, 33142 Värnamo Visa karta

Adress: Växjövägen 30, 33142 Värnamo

Källemo är ett möbelföretag som ständigt utmanar. Källemo har sin verksamhet och tillverkning mitt i Värnamo, med ett spännande showroom som har öppet på vardagar kl. 08.00-16.30. Välkommen dit för att se och uppleva ett av Skandinaviens främsta möbeldesignföretag!

Den nu framlidne Sven Lundh är möbelentreprenören som drev sitt företag med allt större konstnärlig djärvhet och upptäckte några av vår samtids främsta formgivare. Jonas Bohlin formgav betongstolen Concrete som blev en milstolpe i svensk möbelhistoria. Mats Theselius har utmanat ögat och konventionerna i ett stort antal fåtöljer, tillverkade i exklusiva material och ibland begränsade upplagor, som senare hamnat på auktionshusen. Plåt, näver, skinn och ädla träslag - det råa och rustika blandas med det sobert eleganta. Resultatet är ett uttryck som klingar urnordiskt modernt.

Idag är det Sven Lunds barn, Karin och Erik som tagit över och driver verksamheten i samma experimentella anda, där gränslandet mellan konst och funktion skapar ett intressant störningsmoment. Kvalitet är inte bara funktion och konstruktion, utan i allra högsta grad estetik. Möblerna ska stå över trenderna och tåla "ögats slitage", som den nu framlidne Sven sa.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 370-15000
 • Gatuadress
  Växjövägen 30
 • Postort
  33142 Värnamo
 • Webbsida
 • Öppettider
  Mån-fre kl. 08.00-16.30. Stängt under sommaren, vecka 28-31.
 • Prisinformation
  Fri entré.

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 13,6 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 2,1 km
BOKA HOTELLRUM I VÄRNAMO - där mat ingår Det familjära hotellet med det perfekta läget! Letar du hotell i Värnamo, så ligger vi strategiskt väl till, vi finns vid sydsvenska krysset i korsningen mellan E:4 an och RV 27, mitt i Småland. När du bor hos oss så ingår middag på kvällen helgfria vardagar. Hotell Vidöstern erbjuder fri parkering, generösa öppettider, god mat och här har du även nära till många aktiviteter, såsom High Chaparral, Vandalorum, Apladalen och Bruno Mathsson center. Välkomna!
Build: 2019-11-29 11:45:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5670.cbischannel-330 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails