Källemo

Adress: Växjövägen 30, 33142 Värnamo Visa karta

Adress: Växjövägen 30, 33142 Värnamo

Källemo är ett möbelföretag som ständigt utmanar. Källemo har sin verksamhet och tillverkning mitt i Värnamo, med ett spännande showroom som har öppet på vardagar kl. 08.00-16.30. Välkommen dit för att se och uppleva ett av Skandinaviens främsta möbeldesignföretag!

Den nu framlidne Sven Lundh är möbelentreprenören som drev sitt företag med allt större konstnärlig djärvhet och upptäckte några av vår samtids främsta formgivare. Jonas Bohlin formgav betongstolen Concrete som blev en milstolpe i svensk möbelhistoria. Mats Theselius har utmanat ögat och konventionerna i ett stort antal fåtöljer, tillverkade i exklusiva material och ibland begränsade upplagor, som senare hamnat på auktionshusen. Plåt, näver, skinn och ädla träslag - det råa och rustika blandas med det sobert eleganta. Resultatet är ett uttryck som klingar urnordiskt modernt.

Idag är det Sven Lunds barn, Karin och Erik som tagit över och driver verksamheten i samma experimentella anda, där gränslandet mellan konst och funktion skapar ett intressant störningsmoment. Kvalitet är inte bara funktion och konstruktion, utan i allra högsta grad estetik. Möblerna ska stå över trenderna och tåla "ögats slitage", som den nu framlidne Sven sa.

Under sommaren arrangeras guidade turer på Källemo. Det går även att boka guidade visningar för grupper året runt, via turistbyrån Visit Värnamo.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 370-15000
 • Telefonnummer (Bokning)
  +46 370-18899
 • Gatuadress
  Växjövägen 30
 • Postort
  33142 Värnamo
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Mån-fre kl. 08.00-16.30. Stängt under sommaren, vecka 28-31.
 • Prisinformation
  Fri entré.

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 13,6 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 2,1 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.