3 kanotleder i Värnamo Kommun

Visa karta

Snickarglädje, stengärdesgårdar och badvänliga sjöar – trakten kring Värnamo ger dig det bästa av Småland. Vill du komma nära naturen ska du hyra kanot. Fina förslag på en- och flerdagsturer hittar du här.

Vrigstadån, 13 km
En hyfsat lättpaddlad tur från Vrigstad till Långö som passar hela familjen. Härliga skogspartier, vildmarkslik natur och lugnt vatten. Om du vill kan du fortsätta ut på öppet vatten i sjön Rusken.

Storån, 29 km
Paddla i en fantastisk miljö som startar vid Stjärnhyltan i norr och mynnar ut i Bolmen i söder. Storåns kanotled är en tur på drygt 29 km som flyter genom en omväxlande natur med skog och landsbygd och en bygd som är rik på historia. Turen passar även ovana paddlare då det är lugnt vatten, med reservation för sista biten då du paddlar i sjökanten av Bolmen. Storån är även en del av Lagaleden.

Härån, 60 km
En medelsvår kanotled som bjuder på stor omväxling, rikt fågelliv och bra fiske. Starta i Svenarum, paddla genom Rolstorpasjön och vidare mot Värnamo. Låt inte de sju lyften skrämma dig, de är korta och smidiga.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 13,1 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Build: 2020-07-22 13:40:18, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5670.cbischannel-330.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails