VERNISSAGE: ÅSA JUNGELIUS

Område: Värnamo
Arena/Plats: Vandalorum
Kategori: Evenemang, Kultur och konst
Datum: Lördag 25 maj 2019

Sommarens stora utställning i Formladan blir en solopresentation av konstnären Åsa Jungnelius.

Jungnelius hör till samtidens mest uppmärksammade svenska konstnärer och har sina rottrådar nerstuckna i såväl Månsamåla i Småland som Stockholm. Utställningen Artefakter visar ett 30-tal verk i material som glas, papier-maché, Carraramarmor, rep, ben, textil, trä, päls och metall. Skulpturerna utgår från hennes möte med en speciell plats, en brunn i Mostagöl i Ljuders socken nära Lessebo. Det är en plats hon återkommit till under flera års tid och som bär spår av industri, brukande, glömska och natur. Utställningen sker inom ramen för Nya Smålands programsatsning 2019, med syfte att ompröva och omdefiniera det politiska, sociala och estetiska landskapet Småland.

"I skiftet mellan bondesamhället och industrisamhället övergav smålänningarna av nöd denna plats för att finna bördigare mark på andra sidan Atlanten. Industrialiseringen av landskapet sågs sedan kanske som en lösning. Min undersökning rör förståelsen av det vi vanligen kallar natur. Naturen som är en del av vårt gemensamma offentliga rum på ett lika självklart sätt som det urbana, en plats där produktion och romantik möts. Men vad är natur? I vilket tillstånd möter vi naturen? Och finns ens naturen i någon annan form än som en bild av sig själv, ett slags ”naturteater” som vi efter ett besök sedan lämnar? Kanske är komposten, det cirkulära systemet, det närmste natur vi kommer, ett system vi alla ingår i. Död, förruttnelse, jord, återfödelse, död, förruttnelse, jord och återfödelse."

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Maj
Lördag 25 maj 2019 14:00 - 15:00 Vandalorum

Kontaktinformation

Kontaktperson
Johanna Gustafsson
Arrangör e-post
info@vandalorum.se
Webbsida
http://www.vandalorum.se/sv/asa-jungnelius

Bra att veta

Prisinformation
Fri entré för alla under vernissagen!

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 321 meter
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 15,4 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Visit Värnamo
Järnvägsplan 1, Värnamo
+ (46) 0370-188 99
info@visitvarnamo.se
Öppet året om