NORDISKT SEMINARIUM OM ÅTERBRUK INOM ARKITEKTUR

Område: Värnamo
Arena/Plats: Vandalorum
Kategori: Evenemang, Föreläsningar, Kultur och konst
Datum: Tisdag 23 okt 2018

I samband med utställningen Wasteland hålls den 23 oktober ett heldagsseminarium på Vandalorum där ledande nordiska arkitekter och formgivare inom återvinning, återbruk och upcycling, berättar om sina banbrytande projekt. Vad händer om de resurser vi anser vara skräp, kan ingå i kretsloppet och skapa vackra produkter, hus eller städer? Vad händer om byggnader eller platser vi inte längre har behov av kan flyttas eller på annat sätt ges nytt ökat värde? Vad händer om vi börjar se det kasserade som vår viktigaste outnyttjade resurs?

Utställningen Wasteland är en av Vandalorums mest omfattande satsningar hittills, skapad i samarbete med danska Lendager Group, ett av norra Europas ledande arkitektkontor inom hållbar byggnation, strategi och materialutveckling. Det övergripande målet med utställningen är att visa att återvinning, återbruk och upcycling har potential att lösa några av samhällets största utmaningar, nämligen att konstruktionsindustrin står för 2/5 av den globala energiförbrukningen och 1/3 av de totala koldioxidutsläppen. På ett konkret och handgripligt sätt presenteras en vision om ett avfallslöst samhälle. Utställningen vill förändra sättet vi tänker kring avfall och placera det i nytt ljus, som en resurs av högt ekonomiskt och estetiskt värde.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Okt
Tisdag 23 okt 2018 09:30 - 16:30 Vandalorum

Kontaktinformation

Kontaktperson
Johanna Gustafsson
Arrangör e-post
info@vandalorum.se
Webbsida
http://www.vandalorum.se/sites/default/files/wasteland_seminrium.pdf

Bra att veta

Prisinformation
Deltagaravgift: 300 kr inkl. lunch, fika och förfriskningar (250 kr för studenter och Vandalorums Vänner)

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 321 meter
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 15,4 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 23 okt 2018 09:30 - 16:30 @ Vandalorum
OK

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Visit Värnamo
Järnvägsplan 1, Värnamo
+ (46) 0370-188 99
info@visitvarnamo.se
Öppet året om