TEATER:DEN SISTA ELDEN

Område: Värnamo
Arena/Plats: Gummifabriken
Kategori: Evenemang, Musik, teater och nöje
Datum: Onsdag 5 dec 2018

Plötsligt står han bara där en dag – Korp. En främling med grumligt förflutet och en hemlighet som ingen verkar kunna komma nära. Helt okänd för alla i det lilla samhället och på samma gång en underlig del av deras liv, mitt i sorgearbetet efter en tragisk bilolycka.

För en tid sedan blev en pojke påkörd av en bil och avled. Föraren i bilen var polis och hon orsakade olyckan i samband med en biljakt. Efter olyckan drabbades alla inblandade – pojkens familj, polisen och de som jagades av henne – av starka skuldkänslor och deras världar började falla sönder. Och som ensamt vittne till den ouppklarade olyckan står främlingen Korp.

Alla försök att närma sig Korp och avslöja hans hemlighet tycks resultera i en underlig spegelbild av ens egna trasiga förhållanden. Invånarna i området är hopplöst ensamma och samtidigt tätt sammanknutna, sökandes efter en större gemenskap och hoppfullt trevande efter varandra. För livet måste trots allt fortsätta. Brödet måste skäras. Hjärtat måste slå.

Regissör är Melanie Mederlind. Hon är känd för sina tolkningar av samtida tyskspråkig dramatik och har rosats av publik och kritiker, senast för uppsättningen av nobelpristagaren Elfriede Jelineks Raseri på Borås Stadsteater.

Dea Lohers dramatik präglas av en skarp blick för sociala orättvisor och med stor detaljskärpa skildrar hon tillstånd hos människor som rör sig i samhällets utkanter. Språket är poetiskt, kärnfullt och samtidigt sorglöst roligt. Pjäsen rör sig fritt mellan berättelse och dialog, med en sorts saklig distans till det fruktansvärda som gör det möjligt att faktiskt bearbeta.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
5 Dec
Onsdag 5 dec 2018 19:00 - 20:30 Gummifabriken

Kontaktinformation

Kontaktperson
Gislaved Värnamo Teaterförening
Webbsida
https://gummifabriken.nu/evenemang/den-sista-elden/
Bokningslänk
https://gummifabriken.ebiljett.nu/Home/tickets/113/False

Bra att veta

Prisinformation
Vuxen:200 kr Ungdom:120 kr

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 12,2 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 3,5 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 5 dec 2018 19:00 - 20:30 @ Gummifabriken
OK

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Visit Värnamo
Järnvägsplan 1, Värnamo
+ (46) 0370-188 99
info@visitvarnamo.se
Öppet året om