SMÅLIT författarscen

Område: Värnamo
Arena/Plats: Gummifabriken
Kategori: Evenemang, Kultur och konst
Datum: Söndag 4 feb 2018

Möt fyra författare i ett fördjupande samtal med Kristina Lindh, kulturjournalist.

Boka biljett via länk nedan.

Kristina Sandberg debuterade 1997 med romanen I vattnet flyter man och har skrivit en rad romaner. Trilogin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik, Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris, blev hennes stora litterära genombrott och den avslutande delen fick Augustpriset 2014. Kristina Sandberg har fått en rad litterära priser och utmärkelser, bland annant tilldelades hon SvD:s litteraturpris 2014.

Kim Leine debuterade på svenska 2008 med den hyllade självbiografiska romanen Kalak, som följdes av Valdemarsdag och Tunu. Hans fjärde roman, Profeterna vid Evighetsfjorden, tilldelades bland annat Nordiska rådets litteraturpris 2013. Kim Leine föddes i Norge, flyttade till Danmark som sjuttonåring och bodde sedan på Grönland i femton år. Han återvände till Danmark 2004. Kim Leine är aktuell med den romanen Avgrunden.

Sara Bergmark Elfgren är aktuell med romanen Norra Latin. Hon har, tillsammans med Mats Strandberg, skrivit de kritikerhyllade Engelsforsböckerna Cirkeln, Eld och Nyckeln, som har filmatiserats och översatts till 25 språk. Cirkeln blev en stor succé bland både kritiker och läsare. Den gick som första ungdomsbok någonsin in på Dagens Nyheters kritikerlista och nominerades till Augustpriset 2011. I april 2017 utkom hon och Karl Johnsson med den hyllade serieromanen Vei.

Rutger Bregman är historiker och författare till fyra böcker om historia, filosofi och ekonomi. När hans bok Utopia för realister kom ut i hemlandet Nederländerna gav den upphov till en livlig debatt som spreds till internationella medier. Rutger Bregman har nominerats till det prestigefyllda European Press Prize för sitt journalistiska arbete på The Correspondent. Hans texter har bland annat publicerats i The Washington Post och The Guardian. I början av 2018 kommer hans första bok på svenska.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
4 Feb
Söndag 4 feb 2018 16:00 - 18:00 Gummifabriken

Kontaktinformation

Kontaktperson
Små Lit
Arrangör e-post
rebecca.liden@jonkoping.se
Webbsida
http://gummifabriken.ebiljett.nu/Home/tickets/49/False
Externa länkar
http://www.smalit.se/

Bra att veta

Prisinformation
300:- SEK

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 3,5 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 12,2 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 4 feb 2018 16:00 - 18:00 @ Gummifabriken
OK

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Visit Värnamo
Järnvägsplan 1, Värnamo
+ (46) 0370-188 99
info@visitvarnamo.se
Öppet året om