UTSTÄLLNING MALIN BOGHOLT

Område: Värnamo
Arena/Plats: Gummifabriken
Kategori: Evenemang, Kultur och konst, Musik, teater och nöje
Datum: Lördag 24 aug 2019 - söndag 6 okt 2019

Lördag den 24 augusti kl. 13.00 är det vernissage för Malin Bogholts utställning Rekonstruktion i Blickfånget.

Malins konst gränsar ofta till arkitektur och hon utgår ofta från rummet i sitt skapande. Konsten ska vara en integrerad del och samspela med rummet. Hon har skapat det stora konstverket Balansakt till Gummifabrikens entré. Konstverket känns som en del av arkitekturen och berättar en historia. Början med konen som letar efter en balans och jordar sig neråt, sedan kommer brädorna som känns ostadiga och strävar uppåt mot slutet och den fasta punkten, en stor sugpropp.

I hennes utställning, Rekonstruktion, i Gummifabriken visas objekt och skulpturer i olika material som alla berättar en egen historia. Malin Bogholts skulpturer är abstrakta och vill ställa frågor kring det mänskliga varandet och görandet. Betraktaren kan vrida och vända för att försöka få ut något oväntat ur det till synes alldagliga. Materialen har en inneboende historia och en inbördes relation och beroende av hur betraktaren rör sig i rummet så kan historien ändras. Hennes verk engagerar och får betraktaren att vilja integrera. Sista meningen är ett utdrag ur motiveringen till att Malin i år fick Göteborgs stads kulturstipendium.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
24 Aug
Lördag 24 aug 2019 13:00 - 15:00 Gummifabriken
25 Aug
Söndag 25 aug 2019 11:00 - 15:00 Gummifabriken
26 Aug
Måndag 26 aug 2019 08:00 - 21:00 Gummifabriken
27 Aug
Tisdag 27 aug 2019 08:00 - 21:00 Gummifabriken

Kontaktinformation

Kontaktperson
Marlene Ulfsax
Arrangör e-post
kultur@varnamo.se
Webbsida
https://www.varnamo.se/uppleva-och-gora/evenemang.html

Bra att veta

Prisinformation
Fri entré

Speciella behov
Handikappvänligt

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 3,5 km
BOKA HOTELLRUM I VÄRNAMO - där mat ingår Det familjära hotellet med det perfekta läget! Letar du hotell i Värnamo, så ligger vi strategiskt väl till, vi finns vid sydsvenska krysset i korsningen mellan E:4 an och RV 27, mitt i Småland. När du bor hos oss så ingår middag på kvällen helgfria vardagar. Hotell Vidöstern erbjuder fri parkering, generösa öppettider, god mat och här har du även nära till många aktiviteter, såsom High Chaparral, Vandalorum, Apladalen och Bruno Mathsson center. Välkomna!
Vandrarhem och grupplogi

Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Avstånd: 12,2 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Visit Värnamo
Järnvägsplan 1, Värnamo
+ (46) 0370-188 99
info@visitvarnamo.se
Öppet året om